tirsdag 8. september 2009

Lykkelig ?

På Lilleby skole fikk vi utdelt bladet " Lykkesmeden " av en lokal sparebank - det hadde visst sammenheng med en spareordning som elevene var med på. Budskapet var at " hver og en er sin egen lykkes smed " -  spar penger og du legger grunnlaget for din framtids lykke. Jeg var nok ingen god sparer og øst i Trondheim var det vel liten grobunn for individualistiisk tenkning - vi trodde mer på fellesskapets løsninger og det kollektive prosjektet. Det ble derfor ikke så mange entreprenører og lykkejegere av oss i østbyen.

Litt senere i livet har en vel oppdaget at denne tesen har flere dimensjoner - at du faktisk har et ansvar for ditt eget liv, din - og ikke minst dine nærmestes lykke.
Jeg har tenkt å smi - nå mens jernet er varm, både min egen lykke - og ikke minst bidra til at min lykke kan deles med mine nærmeste. Ulykke kommer tidsnok - og en ulykke kommer som kjent sjelden alene !

1 kommentar:

  1. Det var fine ord, Jan Erik! - og så vart eg minnet på skolebankboka fra Lilleby - den var det 19 kroner på da eg gikk ut av skolen!

    SvarSlett